Trend Harga

Trend Harga Forex

Langkah pertama ialah untuk mengenalpasti trend keseluruhan. “Trend adalah kawan anda”. Ini boleh dilaksanakan dengan baris-baris trend, atau memindahkan biasa, atau kedua-duanya. Satu purata bergerak (MAK) adalah purata data untuk satu nombor tertentu tempoh-tempoh masa. Ia “bergerak” kerana untuk tiap-tiap pengiraan, kita menggunakan terkini “x” jumlah masa data jangka masa. Kerana harga yang lama seperti tetap di atas uptrendnya garis, atau purata bergerak atau sebelum terpilih merendah, trend seharusnya beranggapan bulis. Teori trend bertahan bahawa satu uptrend baki dalam keadaan baik selama perantaraan berturut-turut setiap atas adalah lebih tinggi daripada yang sebelumnyanya dan setiap tindak balas menguak berhenti dan dipegang di satu mata yang lebih tinggi daripada dilakukan tindak balas terdahulu merendah. Sebaliknya, satu arah aliran menurun tersebar luas bila setiap penurunan sederhana membenarkan harga-harga untuk turun di bawah lalu merendah dan perhimpunan-perhimpunan kurang tinggi perhimpunan terdahulu.

Sokongan dan tentangan Kawasan: Sokongan dan tentangan meruntuhkan adalah memang tidak disangkalkan lagi di kalangan maha penting semua pertimbangan teknikal. Mereka adalah bidang-bidang, mana harga adalah dijangka mempunyai kesukaran memindahkan di atas dan lebih daripada (tentangan dan sokongan), dan mereka oleh itu berhak terutama pertimbangan teliti dalam berjual beli keputusan-keputusan. Kawasan-kawasan sokongan adalah kawasan-kawasan harga kesesakan atau sebelum merendah, di bawah harga semasa, tanda yang menyokong tahap-tahap. Satu patah di bawah sokongan akan dipertimbangkan bearis. Kawasan-kawasan tentangan adalah kawasan-kawasan kesesakan atau tinggi lalu di atas harga semasa tentangan tanda yang meruntuhkan. Rehat di atas tentangan akan dipertimbangkan bulis. Konsep dasar di belakang tentangan dan menyokong teori adalah dengan hanya tahap-tahap harga itu yang telah penting di masa lampau kehendak telah penting kesan ke atas tindakan harga pada masa depan.

Teori perjalanan rambang: Asasi “premis perjalanan rawak” itukah pergerakan harga adalah betul-betul rambang. Harga-harga bergerak secara rambang dan menyesuaikan untuk maklumat baru sebagai ia datang boleh didapati. Pelarasan untuk maklumat baru ini adalah begitu puasa yang ia adalah hampir-hampir mustahil untuk untung daripada ia. Tambahan Pula, berita dan peristiwa-peristiwa adalah juga rambang dan menyusahkan untuk meramalkan ini (analisis fundamental) adalah juga satu pengajaran dalam sia-sia. Manakala terdapat beberapa mata baik menjadi dipungut dari teori perjalanan rambang, ia kelihatan sedikit bertarikh dan boleh tidak membayangkan dengan tepat iklim pelaburan semasa. Teori perjalanan rambang telah diperkenalkan lebih 25 tahun lalu bila institusi-institusi ternaung pasaran. Institusi-institusi ini mempunyai atasan akses kepada sumber-sumber dan individu berada di keampunan rumah-rumah pembrokeran besar untuk kajian sifat. Dengan kedatangan dagangan dalam talian, kuasa dan pengaruh adalah berpindah dari institusi-institusi untuk individu. Sumber-sumber kini boleh didapati dengan meluas kepada semua di kos yang minimum, jika tidak bebas. Tidak saja dapat individu-individu capaian maklumat, tetapi internet memastikan bahawa semua orang akan menerimanya hampir dengan serta-merta. Mereka juga mempunyai akses kepada data masa sebenar dan dapat berniaga seperti profesional. Dengan data masa yang adanya sebenar dan perlaksanaan hukuman mati hampir segera, individu-individu boleh bertindak ke atas maklumat menyukai tidak pernah sebelum.

Analisis carta umum: Apakah carta-carta? Satu carta harga adalah satu urutan harga-harga merancang komplot mengenai satu jangkamasa khusus. Dalam terma-terma statistik, carta-carta adalah dirujuk untuk sebagai siri masa plot, umumnya mengandungi keterbukaan, tinggi , rendah, dan harga-harga penutupan.

Mencartakan mempolakan: Banyak persefahaman kita mencartakan corak-corak dapat menjadi dianggap berpunca daripada kerja itu Richard Schabacker. 1932 klasiknya, analisis teknikal dan pasaran saham Keuntungan-keuntungan, meletakkan asas-asas untuk analisis pola moden. Dalam analisis teknikal tren-tren saham (1948), Edwards dan Magee pujian Schabacker untuk paling konsep-konsep dikeluarkan dalam bahagian pertama buku mereka. Kita akan juga sukakan untuk mengakui Tuan. Schabacker, Edwards dan Magee, dan John Murphy sebagai kuasa-kuasa memandu di belakang persefahaman carta kita corak-corak.

Analisis pola mungkin kelihatan terus-terang, kecuali ia adalah tidak bermaksud satu tugas yang mudah. Schabacker menyatakan: §Sains bacaan carta, bagaimanapun, tidak seperti mudah sebagai tasik menghafal pola-pola tertentu dan gambar-gambar dan mengimbau apa mereka umumnya telah. Setiap carta umum adalah satu kombinasi pola-pola yang berbeza tidak terkira, beberapa ada corak-corak penerusan dan beberapa pembalikan mempolakan, dan analisis yang tepatnya bergantung atas pembelajaran yang berterusan, pengalaman serta pengetahuan panjang semua titik halus, kedua-dua teknikal dan asas, dan, yang paling utama, keupayaan untuk mempertimbangkan penyanggahan tanda-tanda bertentangan dengan satu sama lain, untuk menilai gambar seluruh dalam cahaya kebanyakan seni dan rencamnya butir-butir serta dalam pengiktirafan mana-mana tertentu dan menghafaz formula.

Untuk menamakan adil beberapa terdapat; Paling bagus dan dasar ganda, kepala dan bahu mengatasi dan dasar, Sendal, Bendera-bendera, Segitiga-segitiga, Saluran-saluran, Gaps (empat bermacam-macam), Keterbalikan utama, keterbalikan Island, dan lebih. Ada juga kaki lilin carta-carta yang menyediakan satu cara berbeza melihat di, dan menganalisis, data harga asas yang sama, terbuka , tinggi, rendah, dan hampir.

Satu alat yang lain sedikit telah digunakan di carta-carta adalah baris-baris trend, sokongan dan tentangan kawasan, peratusan retracements, Fibonacci retracements, pusingan masa, Elliot analisis teori gelombang, analisis Gann, dan lebih. Analisis penunjuk teknikal

Terdapat banyak cara untuk kunyah nombor-nombor dan penggabungan abadi.

Di sini ialah satu senarai sesetengah daripada penunjuk yang lebih teknikal dan popular:

 • Accumulation Distribution
 • Advance-Decline lines and ratios
 • Arms Index (TRIN)
 • Bollinger Bands
 • Commodity Channel Index
 • Moving Averages (of various types)
 • Moving Average Convergence Divergence
 • McClellan Osc
 • Momentum
 • On Balance Volume
 • Parabolic SAR
 • Relative Strength Index (RSI)
 • Stochastic (fast and slow)
 • Volatility

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *